Mindig töröld az előzményekből! :D

Puska mindenkinek

Puska mindenkinek

Álló fogyasztás és különtermek

2016. június 15. - Guboka

Az álló fogyasztás helyiségei és berendezésük

Az álló fogyasztás lehetősége szabadon álló vagy falra erősített étkezőasztalok által biztosítható. Az egymással párhuzamosan beállított asztalok között a zavartalan közlekedés érdekében megfelelő távolságot kell hagyni. Az asztalok alsó részén a táskák, kisebb csomagok elhelyezésére polcot vagy akasztót célszerű kialakítani.

A szezonüzleteknél a magasított étkezőasztalok előtető alatt vagy a szabadban is elhelyezhetők. Az étkezőasztalok mellé, illetve az étkezőpolcok alá kellő számú szemétgyűjtő tartályt kell tenni.

 

A különtermek és berendezésük

A különterem a különféle rendezvények, esküvők, baráti összejövetelek, érettségi találkozók, protokolláris rendezvények, vállalati rendezvények lebonyolítására szolgál.

 A különterem az üzleti nyilvános forgalomtól elkülönített helyiség. A különteremmel kapcsolatos legfontosabb követelmény, hogy jól szeparálható legyen. Több üzletben találkozhatunk olyan kiképzéssel, hogy a különtermet mozgatható (flexibilis) falak elhúzásával )több azonos vagy eltérő alapterületű részre lehet osztani. A különtermek berendezéseinek megválasztásánál elsősorban azok könnyen kezelhetőségét, az asztalok összecsukhatóságát, a székek egymásba csúsztatását kell biztosítani.

 

|Az utcai teraszok, kerthelyiségek

|Az évszakoktól függően a vendégek szívesen foglalnak helyet és fogyasztanak a szabadban. Ennek lehetősége elsősorban az utcai teraszok és kerthelyiségek kialakításával és berendezésével biztosítható.

Az utcai teraszokat összeszerelt dobogóelemekkel  célszerű kialakítani. A dobogókat mosható burkolatok fedik be. Az utcai járókelőktől térelválasztókkal zárják le úgy, hogy a zavartalanul fogyaszthassanak és fizetés nélkül ne távozhassanak. Virágok,színes ernyők és ponyvák alkalmazása hangulatossá teszi a teraszt, és egyúttal véd a nap és az eső ellen is.

 

|A kerthelyiséget árnyas fák alatt célszerű létesíteni. Talaját úgy kell kialakítani,hogy enyhe lejtéssel akadálytalanul levezesse az esővizet a kialakított víznyelőkbe. Amennyiben a terepviszonyok nem teszik lehetővé az enyhe lejtés kialakítását, inkább lépcsős, teraszos megoldást válasszunk, mintsem meredek lejtőt. A kerthelyiség talaját célszerű gyöngykaviccsal, murvával vagy betonjárdával borítani és naponta végzett locsolással portalanítani.

( Árnyék és kellő zöld­)

A bejegyzés trackback címe:

https://crib.blog.hu/api/trackback/id/tr98812680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása