Mindig töröld az előzményekből! :D

Puska mindenkinek

Puska mindenkinek

Az üzletek helyiségei, berendezési és felszerelési tárgyai

2016. június 15. - Guboka

A vendéglátó értékesítő és szolgáltató tevékenységek megszervezéséhez az épületen kívül a gépekre, berendezésekre és felszerelésekre vonatkozó tárgyi feltételeket biztosítani kell.

 

Az eszközök megválasztásával kapcsolatos általános követelmények, illetve el­írások a következők.

 

  1. Célszerűség, könnyen kezelhetőség.

 

  1. Tartósság, amely hosszú ideig való színvonalas használhatóságot jelent.

 

 

  1. Könnyű tisztántarthatóság, ami a higiénés előírások betartását, a takarítás és mosogatás műveleteinek elvégzését könnyíti.

 

  1. Üzembiztonság, könnyű karbantartás és folyamatos alkatrészellátás.

 

  1. Energiatakarékosság, ami alacsonyabb üzemeltetési költséget jelent.

 

 

  1. Esztétikai szempontok, amelyek a belső terek kialakításánál nagy szerepet játszanak.

 

  1. Egyöntetűség, különösen a berendezési és felszerelési tárgyak vonatkozásá­ban, ahol az egyöntetűség a kategóriába sorolás egyik lényeges szempontja.

 

  1. Viszonylag alacsony beszerzési ár és az utánpótlás lehetősége különösen a fogyóeszközöknél lényeges szempont.(állóeszközök: amortizáció—fogyóeszközök)

 

  1. Különböző hatósági - például munkavédelmi, tűzrendészedészet – előírásoknak feleljenek meg.

Összességében az mondható el, hogy az eszközök feleljenek meg minden; szakmai követelménynek, ugyanakkor azonban a lehető leggazdaságosabban le­hessen ezeket beszerezni és működtetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://crib.blog.hu/api/trackback/id/tr188812658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása