Mindig töröld az előzményekből! :D

Puska mindenkinek

Puska mindenkinek

Az értékesítés felszerelései

2016. június 15. - Guboka

Az értékesítés során rendkívül sokféle felszerelési tárgyat alkalmazhatnak. Ezeknek itt csak a főbb csoportjait (a tálaláshoz, az ételek, illetve italok fogyasztásához használt eszközök, asztali leltár, asztali patika, textíliák, segédanyagok tárgyaljuk.

 

  1. Tálaláshoz használt eszközök. Az ételek tálalása jellegüknek megfelelő tálra történik. Ide soroljuk a levesestálakat, a bográcsokat, a halas tálakat, a sülttálakat, a mártáscsészéket és a süteményes, gyümölcsös állványokat. Ezek készülhetnek fémből vagy tűzálló anyagból, különböző adagnagyság számára. Ehhez az eszközcsoporthoz sorolhatók a kannák is, amelyekben a kávét, a teát, a tejet vagy a tejszínt szolgálják fel. A tálaláshoz tálalóeszközöket alkalmaznak:
    leves- és mártásmerő kanalat, tej merő kanalat, tortalapátot, süteményfogót, cukorfogót, jégfogót.
  2. Az ételek fogyasztásához használt eszközök a következők:

-   tányérok:  mélytányér, különböző átmérőjű lapostányér, desszert tányér, couvert tányér, gyümölcstányér.

  • csészék: leveses csésze, erőleves csésze, teáscsésze,
    kávéscsésze, mokkáscsésze.
  • evőeszközök: ide tartoznak a különböző nagyságú kanalak, villák és kések, valamint a különleges célra készült - például a kaviár, a csiga, a csirág, az osztriga fogyasztásához használatos - evőeszközök.

 

  1. Az italok fogyasztásához használt eszközöket illetően számtalan pohárfajtával találkozhatunk: talp nélküli boros- és vizespoharak, talpas ballon-tumbler poharak, a csapolt sör felszolgálására szolgáló korsó, pikoló, pohár.
    A borokat fajtájuktól függően fehérboros vagy vörösboros pohárból, a pezsgőt változatos formájú pezsgőspohárból fogyasztják. A röviditalokat talp nélküli vagy talpas likőrös- és pálinkáspoharakban szolgálják fel.
  2. Asztali leltár: ide tartozik a só- és borsszóró, a fogvájótartó, az üveg vagy porcelánból készült hamutartó és a virágváza.
  3. Asztali patika: mustártartó, ecet- és olajtartó, porcukorszóró, borsőrlő, valamint a különböző gyári készítésű mártások, amelyeket eredeti üvegükben helyeznek az asztalra.

6.Textíliák: asztalterítők, asztalkendők

7.Segédanyagok: tortaszelet papír, papírtácák, szalvéták

A bejegyzés trackback címe:

https://crib.blog.hu/api/trackback/id/tr778812678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása