Mindig töröld az előzményekből! :D

Puska mindenkinek

Puska mindenkinek

Étlap szerkesztés - étlapfajták

2016. június 15. - Guboka

Az étlap az üzlet meleg-, hidegétel-, továbbá melegített kész- és félkész étel, valamint cukrászatikészítmény- és édesiparitermék-választékát tételesen fel­soroló ártájékoztató.

 

Az étlap nemcsak az étterem, hanem a konyha tükre is, amelyet a vendéglős vagy a pincérek az üzlet névjegyeként nyújtanak át a vendégnek. Mivel általa a vendég az egész étteremről és az ott dolgozókról is képet alkothat, ezért fokozott gondossággal kell elkészíteni.

Az étlap fajtái

Az étlapok időtartamuktól függően lehetnek napi vagy állandó étlapok, illetve a kettő kombinációi.

  • A napi étlap. Használata ott előnyös, ahol sok a törzsvendég, mert így lehe­tőségük nyílik új ételek megismerésére. Szerkesztésénél célszerű, ha az ételek egy része állandóan szerepel, más részük viszont az idénynek vagy az újdonsá­goknak megfelelően változik.
  • Az állandó étlap (hosszabb időre készített, előre nyomtatott étlap), miután nyomdailag előnyomott, elmarad a napi étlapkészítés és annak sokszorosításával járó gond. Stabilabbá teszi a választékot, ebből következően az árubeszerzést is.
    A vendégek azon csoportjának kedvez, akik egy meghatározott étel kedvéért jön­nek be az üzletbe, mert így biztosak lehetnek abban, hogy azt mindig megtalálják.
  • Az előző kettő kombinációja naponta változó, illetve állandó ételeket egy­aránt tartalmaz.

Az étlapkészítés követelményei

Mindig az étterem jellege, vendégköre és a vendégek száma határozza meg, hogy melyik étlapfajtát célszerű alkalmazni.

Az állandó étlapot több megoldással tehetik még vonzóbbá, így például na­ponta vagy hetente cserélhető étlapbetétekkel, amely időszerű, vonzó ételeket kí­nál a különböző ízlésű és igényű vendégeknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://crib.blog.hu/api/trackback/id/tr798812712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása